Duurzame akoestische & thermische oplossingen

Duurzame afwerking voor wand & plafond

Stertekt is een Deens-Nederlands product dat al tientallen jaren in de bouw wordt gebruikt. Dit zoveel mogelijk natuurlijke product staat bekend om de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, die garant staan voor adequate geluidsdemping en een goede akoestiek in iedere ruimte. 

Stertekt houtwolcement combipanelen bestaan hout, cement en hoogwaardige isolatie materialen. Deze 'simpele' combinatie bewijst al lange tijd zijn waarde. Toch veranderen we regelmatig iets aan ons beproefde recept. Door te innoveren maken we Stertekt houtwolcementpanelen nóg milieuvriendelijker, nóg brandveiliger en nóg makkelijker en sneller te monteren. Met Stertekt kiest u voor geattesteerde duurzame kwaliteit; een product dat een leven lang mee kan zonder technische prestaties te verliezen.

Maatwerk & Advies

Elk project is uniek en daarom stemmen wij onze oplossingen graag af op de specifieke wensen en eisen. Onze productspecialisten kijken graag met u mee op vlak van:

 • Duurzaamheid: geschikte oplossingen voor o.a. BREEAM, WELL, DGNB en GRO projecten
 • Akoestiek: middels onze calculator of door toepassing van onze 600+ testen
 • Thermische eigenschappen: wij maken Rc berekeningen (NEN 1068 en NTA 8800) op maat en helpen u zo het meest geschikte paneel te kiezen
 • Balworpzekerheid: montage advies voor uw ruimte
 • Brandstabiliteit en/ EI30: oplossingen voor montage op beton, hout en metal-stud
 • Montage opties: waaronder ‘bijna onzichtbare’ structuurkop schroeven; slagplugkappen; én ‘onzichtbare’ beugel montage opties.
 • Geïntegreerde inspectieluiken: voor gemakkelijk onderhoud
 • Maatwerk: speciale kleuren, patronen, aparte diktes combipanelen en natuurlijk pas- sluit- en hoekplaten
 • Bestekteksten: bespaar tijd en maak gebruik van onze bronbestanden

Meer weten? Neem contact op met onze productspecialisten.


of lees onze Isolco blog!
Door gebruik van FUTURECEM© cement verlagen we de CO2-voetafdruk met bijna 30%*

FUTURECEM© - voor een kleinere CO2-voetafdruk

Het cement in cementgebonden houtwol is verantwoordelijk voor de sterkte, duurzaamheid en brandwerende eigenschappen. Het cement is echter ook verantwoordelijk voor vrijwel de gehele koolstof (CO2) voetafdruk. 

Daarom zijn we trots dat u vanaf nu kunt kiezen voor Stertekt panelen op basis van FUTURECEM cement. Dit cement van Aalborg Portland benut de synergie tussen gecalcineerde klei en kalksteenvuller. Zo kan een groot deel van de verbrande klinker in het cement worden vervangen. Het resultaat is cement met een ongeveer 30% lagere CO2-voetafdruk. 

Met deze oplossing denkt u aan het milieu terwijl u geniet van alle bekende voordelen van Stertekt akoestische panelen.

*Over de gehele productlevenscyclus is de CO2-voetafdruk van Stertekt akoestische panelen op basis van FUTURECEM:

 • 26 procent lager (t.o.v. Stertekt - grijs cement)
 • 38 procent lager (t.o.v. Stertekt - wit cement)

FUTURECEM geeft de akoestische panelen een iets warmere tint dan traditioneel cement. Mooi om 'naturel' te gebruiken, maar de panelen kunnen ook geleverd worden in standaard of maatwerk kleuren.

Lokale grondstoffen

Door het mengen van hout en cement creëren we cementgebonden houtwol, die de kracht van cement combineert met de natuurlijke eigenschappen van hout. Het resultaat is een materiaal geschikt voor een gezond binnenklimaat met een aantal inherente natuurlijke voordelen.

Voor onze houtwolcementpanelen maken we altijd gebruik van hernieuwbaar en gecertificeerd hout waarbij verantwoord bosbeheer gegarandeerd is (100% FSC of op aanvraag PEFC 100%). Het hout zorgt voor een ademend eindproduct. Het cement in Stertekt cementgebonden houtwol is verantwoordelijk voor de sterkte, duurzaamheid en brandwerende eigenschappen van de akoestische panelen. Dit cement wordt met een minimale impact op het milieu onttrokken uit het Deense gesteente.

Samen maakt dit een sterk, open, vochtbestendig, schimmel- en rot werend, lang levend en presterend, akoestisch absorberend paneel. Ideaal voor combinatie met aanvullende geluidsabsorberende- en/of thermische isolaties. De perfecte oplossing voor uw project.

Twijfelt u nog?

Waarom Stertekt: 6 goede redenen
Stertekt is een merk van Isolco maar ook de naam van haar zusterbedrijf.
Waar Isolco BV u al sedert 1983 voorziet in uw duurzame bouwmaterialen (waaronder sinds 2000 Stertekt). Produceert Stertekt BV sinds 2006 hoogwaardige akoestische en thermische panelen met als voornaamste onze Stertekt oplossingen.

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.