Een comfortabele woon-, werk- en leeromgeving dankzij deze 6 redenen!

Duurzame en gezonde ruimtes
met goede akoestiek & thermische isolatie


Informele vergaderingen op kantoor, spelen en leren op school, activiteiten in het sportcentrum en kletsen aan de eettafel. Alledaagse geluiden maken de akoestiek tot een uitdaging in gebouwen met veel harde oppervlakken. Hier is het belangrijk om materialen te kiezen die de nagalmtijd verminderen.

Stertekt akoestische thermische oplossingen voor plafonds en wanden dragen bij aan het creëren van een warme, comfortabele omgeving waar u kunt spreken op een normale toon.
De combinatie van hout en cement geeft Stertekt panelen hun unieke geluidsabsorberende eigenschappen en het vermogen om een goede akoestiek te garanderen. Onze akoestische panelen zijn van nature sterk, zijn bestand tegen vochtige omgevingen en bieden een effectieve brandbeveiliging.

Ontdek waarom Stertekt dé oplossing is voor bouwprojecten

Bouwen met Stertekt: 6 redenen om ervoor te kiezen:

  • Inherente kracht
  • Hoogwaardige thermische isolatie
  • Effectieve brandveiligheid
  • Gedocumenteerde duurzaamheid & gezond binnenklimaat
  • Uitstekende akoestiek
  • Eenvoudige montage & gemakkelijk onderhoud
Wist u dat onze panelen zijn getest om een relatieve vochtigheid van 98% (+/- 2%) te weerstaan bij 40 graden Celsius?

1 Stertekt's inherente kracht

een robuust materiaal met lange levensduur

Stertekt combineert de sterkte van beton met de flexibiliteit van hout én de eigenschappen van minerale wol en hardschuim. Stertekt is een mooi en robuust materiaal, met een levensduur van zeker 50 tot 70 jaar. Zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan vocht of het stoten van ballen. Het cement geeft de panelen hun kracht (stootklasse 1A), terwijl het hout de panelen ademend, vochtbestendig en gemakkelijk te bewerken maakt.

Diverse van onze panelen zijn geattesteerd in Balvaste (Balwurfsicherkeit, DIN 18032-3) constructies toe te passen, voor een nóg robuuster resultaat.

Onze productspecialisten kijken graag vrijblijvend met u mee naar onder andere de vochtbestendigheid- en stootvastheid wensen in uw project.

Vragen over de thermische eisen in uw project? Wij onderbouwen onze oplossingen met Rc (Uc) berekeningen op maat!

2 Hoogwaardige thermische isolatie

de strakste toleranties voor optimaal rendement

Stertekt combipanelen worden onder (KOMO kwaliteitsproductie en) volgens de Europese houtwolcement normen (CE) samengesteld uit strakke en bekroonde Troldtekt akoestische houtwolcement én een uitgebreid gamma aan gecontroleerde zéér maatvaste isolatiematerialen.

Onze panelen zijn geschikt voor directe toepassing op wanden, plafonds en gevelbekleding (EN 13168) en diverse panelen zijn tevens geschikt voor toepassing in verlaagde plafonds en eilanden (EN 13964).

Met onze gedemonstreerde diversiteit aan mogelijkheden kan er voor ieder project een passend paneel berekend en (of op maat) samengesteld worden.

Onze productspecialisten kijken graag vrijblijvend met u mee naar de (thermische) eisen van uw project. Onze service voor dé beste oplossing voor uw bouw én het milieu.

Wist u dat wij Brandstabiele, veilige, oplossingen hebben voor montage op beton, hout én metal-stud?

3 Effectieve brandveiligheid

bijna onbrandbaar, robuust en stabiel

Stertekt is geclassificeerd volgens een aantal Nederlandse en buitenlandse brandbeveiligingsnormen. Omdat de houtwol in Stertekt producten is omgeven door cement, kunnen de panelen niet in brand vliegen. Daarom is Stertekt een nagenoeg onbrandbaar materiaal dat in het geval van brand slechts een lichte warmte en nagenoeg geen rook vrijlaat.

Onze panelen zijn standaard brandklasse B-s1,d0 met meerdere oplossingen ook verkrijgbaar in brandklasse A2-s1,d0.

Daarnaast zijn diverse panelen geattesteerd in Brandstabiele (NBN 713.020) of EI30 constructies toe te passen, voor een nog brandveiliger resultaat.

Onze productspecialisten kijken graag vrijblijvend met u mee naar de (brandveiligheid) eisen in uw project. Onze service voor dé beste oplossing.

Stertekt panelen op basis van FUTURECEM hebben een tot -38% lagere CO2 uitstoot dan panelen op basis van wit cement

4 Gedocumenteerde duurzaamheidsinitiatieven & een gezond (binnen)klimaat


Het hout in onze panelen is afkomstig uit aantoonbare duurzame bosbouw en beschikt over FSC (of PEFC) certificering met ononderbroken Chain of Custody.
Daarnaast zijn Stertekt houtwolcementpanelen hypoallergeen (UK Allergy Friendly) en zij hebben toonaangevende Deense en internationale certificeringen (ISO 16000-9, ISO 16000-3 en Eurofins 4430) voor het binnenklimaat behaalt. Zoals onder andere klasse M1 en Sundahaus klasse A.
Het houtwolcement in Stertekt panelen is tevens ook gecertificeerd onder het Cradle to Cradle principe, niveau Gold - en is dus gedocumenteerd vrij van schadelijke bestanddelen (Material Health Platinum).
Onze houtwolcement is sinds 2022 ook verkrijgbaar op basis van FUTURECEM - voor een lagere CO2 uitstoot.

De hardschuim isolatielagen in Stertekt panelen zijn HEA 9 getest en geclassificeerd als E1 (geen waarneembare formaldehyde).

Alle combipaneel isolaties beschikken over eigen EPD’s.
Stertekt combipanelen worden onder gecontroleerde KOMO kwaliteitsnorm samengesteld.

Vragen? Contacteer onze productspecialisten !

Wist u dat houtwolcement een eerste keus akoestische absorber is voor (opname) studio's?

5 Uitstekende akoestiek

de onzichtbare sleutel tot welzijn

Goede akoestiek is een vereiste voor een prettig binnenklimaat en het welzijn van de gebruikers van een ruimte. Zo moet er in een bedrijf rustig vergaderd kunnen worden, moeten klanten ontspannen kunnen winkelen en moeten scholieren geconcentreerd kunnen leren.
Maar wanneer vinden we geluid ‘lawaai’ en hoe kunnen we deze kennis gebruiken om de akoestiek in een ruimte te optimaliseren?

Onze productspecialisten zijn getraind om u met uw akoestische projectvragen te helpen. Zij maken vrijblijvende akoestische berekeningen waardoor u een duidelijk beeld krijgt van de situatie in uw project én hoe Stertekt die kan helpen verbeteren.

U vindt bij ons dé passende oplossing. Stertekt is namelijk samengesteld uit hout en cement. Dit geeft onze oplossingen een unieke oppervlaktestructuur die geluid absorbeert en de nagalmtijd in een ruimte verkort. Deze eigenschappen dragen positief bij aan een goede akoestiek. Niet alleen door het hoge absorptie vermogen, maar ook dankzij de zéér prettige reflectie en diffusie van geluidsgolven op en door de open structuur.

Door de voordelige maat en bevestiging van onze panelen kunt u tot 25% sneller klaar zijn met de montage!

6 Eenvoudige montage & onderhoud

Stertekt akoestische panelen zijn eenvoudig te installeren - direct op de beton, op een houten regelwerk of op een metal-stud verlaagd plafond.

Zo speelt u gemakkelijk met de esthetiek én optimale akoestiek door plafondhoogte verschillen te creëren, kunt u optimaal gebruik maken van doorloop of doorrij hoogtes, en, krijgt u de mogelijkheid eenvoudig installaties te verbergen of brandwerende constructies toe te voegen zónder in te leveren op andere eigenschappen.

Daar komt nog bij dat zodra de panelen zijn geïnstalleerd, ze gemakkelijk te onderhouden
of te schilderen zijn. Dit betekent dat de al lange levensduur van circa 50-70 jaar nog verder kan worden verlengd.

Lees meer in de montagehandleidingen van de producten of vraag het onze productspecialisten .

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.