Beaufort toren Kerckenbosch

‘Zand-stam-blad’ ontwerp - de perfecte balans tussen luxe wonen, natuur en comfort

Pal aan de rand van de adembenemende Utrechtse Heuvelrug staat, Orange Architects’ Beaufort; een sculpturale toren bestaande uit gestapelde bosvilla's. Deze unieke villatoren biedt panoramisch uitzicht over een weelderige, groene omgeving die rijk is aan biodiversiteit.

“…een meesterlijke balans tussen moderniteit en natuur, resulterend in een harmonieus geheel dat zowel functioneel als esthetisch verbluffend is” - DeBouw

Verfijnde leefervaring met respect voor natuur

Beaufort’s unieke natuur-inclusieve landschapsontwerp is gericht op het creëren van harmonie tussen mens en natuur. De groene en bosachtige omgeving diende als inspiratiebron bij iedere stap die de ontwerpers en bouwers namen. “De thema’s ‘zand–stam–blad’ zijn de dragers van het concept en de materialisatie van de toren, waarbij de stapeling van deze thema’s – in lagen op elkaar – heeft geleid tot het uiteindelijke ontwerp”, schrijft Orange Architects.

Deze thema's zijn terug te vinden in onder andere naar buiten zwevende balkons, akoestische thermische Stertekt houtwoloplossingen met Line ‘nerven en groeven zoals bomen’, en glooiende lijnen in de gevelbekleding. Al deze elementen samen resulteren in een uniek samenspel tussen architectuur en natuur.

Golvend zand, zwarte stam, bleekgroen blad

De 19 royale appartementen in Beaufort bieden een buitengewone leefervaring die uw stoutste verwachtingen overtreft. Vanuit het appartement geniet men van een panoramisch uitzicht over het omliggende bosrijke gebied. Daarbij mag de betovering natuurlijk niet afnemen als u naar buiten treed. Dankzij de thermische en akoestische maatwerk houtwol oplossing van Stertekt, geniet u van een blijvend ontspannen klinkende omgeving.

Beaufort straalt van de rust, sereniteit en ruimte. Zowel auditief als visueel beleeft men de prachtige kleuren van de materialen én de seizoenen. Het gehele ontwerp, waarvan onze Stertekt MavroMax Line - in Bleekgroene (RAL 6021) kleur - onderdeel is, neemt bewoners in een oogopslag mee naar het groen bladerdek en het adembenemend uitzicht buiten.

Architectuur & natuur in beeld

Orange Architects’ Rik Meijer en Julija Osipenko lichten hun rol en visie op vakmanschap, innovatie en omgevingsvisie van het iconische Beaufort toe aan de hand van dit inspirerend beeldmateriaal.

Wij zijn ontzettende trots dat zij onze Stertekt oplossingen kozen voor de realisatie van hun ontwerp. Onze houtwolpanelen zijn in dit fantastische gebouw weer bijna thuis in het bos en zullen voor de bewoners en bewonderaars nog jarenlang een geweldige comfortbijdrage leveren.

Nogmaals onze dank voor de samenwerking aan de visionairs en vakmensen van Orange Architects, Slokker Bouwgroep en ASM Afbouwsystemen.


Foto's: Arnold Kraan en Joep van Berkel

Projectinformatie

Klant
ASM Afbouwsystemen
Locatie
Zeist, Nederland
Vraag
Esthetisch hoogwaardig akoestisch design
Product
Stertekt MavroMax (met maatwerk Line zichtzijde)
Vezel
Ultra-fijn
Kleur
speciale kleur RAL 6021 (bleekgroen)
Afwerking
STXB voor beton

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.