Poppodium Doornroosje

Glooiende zwarte akoestiek voor fameuze popzaal

Architectenbureau AGS uit Heerlen heeft een multifunctioneel complex ontwerp gemaakt voor het nieuwe gebouw voor Doornroosje. Het iconische pand ligt ingeklemd tussen het busplein en de perrons van Centraal Station Nijmegen, het pand van Politie Gelderland Zuid en een drukke verkeersader van met name fietsers. Het complex is gerealiseerd op de voormalige locatie van het stationspostkantoor. De bouw is uitgevoerd door de combinatie Klokbouw (Nijmegen), Ed Züblin (Duisburg) en AGS uit Heerlen.

Naast het nieuwe onderkomen voor het poppodium, met een grote en een kleine zaal en bijbehorende voorzieningen, omvat het complex 350 studentenwoningen en een fietstransferium met vierduizend plaatsen.

De majestueuze popzaal en haar balkon zijn bekleed in diep sfeervol zwart. De Stertekt MLROCK akoestische panelen en de glooiende vormgeving zorgen voor een optimale geluidsbeleving en onvergetelijke muzikale ervaringen. Zelf ervaren? Vind hier de voorstelling voor jou.

Ook in de kleine zaal, entree en hal en de kleurrijke fietsenstalling is aan het akoestische comfort gedacht door toepassing van naturel-grijs en witte Troldtekt panelen. Lees meer over deze oplossingen op www.troldtekt.nl

Architect: Architect AGS architecten

Projectinformatie

Klant
Fleurbaaij Totaal Afbouw BV
Locatie
Nijmegen, Nederland
Vraag
Akoestische en thermische isolatie
Bijzonderheden
Diverse kleuren en producten voor optimaal comfort en ontwerpvrijheid
Product
Stertekt MLROCK en Troldtekt (K0-S)
Vezel
Fijne vezel
Kleur
Zwart 207 (podiumzaal), Naturel-grijs (kleine zaal, entree en hal) & Wit 101 (fietsberging)
Afwerking
STSB betonschroeven (voorloper van de STXB)

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.