Provinciale Kunsthumaniora

“Kunst is het waard!” - PIKOH

De Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (PIKOH) kende de laatste jaren een stijgend leerlingenaantal en breidde het aanbod in studierichtingen uit. Daarom was er nood aan een uitbreiding welke in 2015 gerealiseerd werd door Houden Bouw NV naar ontwerp van Stéphane Beel Architecten.

De beleidsvisie van het PIKOH: “Ons medium … is ‘kunst’: de kunst om originaliteit te scheppen, de kunst om vorm te geven aan gevoelens en dromen, de kunst om te luisteren en te spreken, de kunst om je kleine kantjes om te buigen naar grote kwaliteiten, de kunst om onbevooroordeeld open te staan, de kunst om te leren, de kunst om opbouwend kritisch te zijn, de kunst om van mening te kunnen veranderen, de kunst om te houden van kunst.”

En dat wordt gemakkelijker met de juiste tools, zoals de gedegen opleidingen die het humaniora aanbiedt en de juiste omgevingsinrichting. Een podiumkunst zonder podium, licht en geluid, zonder decor aankleding, acteurs of zangers… zijn belangrijke tools. Niet alle voorstellingen hebben een speaker op standje 11 nodig, maar een zaalinrichting met de juiste ruimteakoestiek is voor zowel performer als publiek wel zo prettig.

In de podium delen is voor het PIKOH gekozen voor neutraal warm zwart, in de entree en andere lokalen voor licht wit. Goede akoestische absorptie middels brandstabiel gemonteerde Stertekt MLROCK. Het ideale canvas voor de kunsten.

Architect: Stéphane Beel Architecten

Bron tekst: Scholen van Morgen

Foto’s: AG Real Estate & Maria Bax Fotografie

Projectinformatie

Klant
Houben Bouw NV
Locatie
Hasselt, België
Vraag
Brandstabiele ruimteakoestiek voor (podium) kunst
Product
Stertekt MLROCK en Troldtekt
Vezel
Ultra-fijne vezel
Kleur
Zwart 207 en Wit 101
Afwerking
STSB schroef voor beton (voorloper van de STXB) en STSHM schroef voor hout en metal-stud

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.