Sportcomplex Velodroom

De wielersport zit stevig verankerd in het Vlaamse DNA, maar toch heeft Vlaanderen op dit moment slechts twee overdekte wielerpistes, allebei in Gent, waarvan er nog maar één voldoet aan de UCI-normen voor EK’s en WK’s. Er wordt al jarenlang gesproken over de bouw van een nieuwe wielerpiste in Heusden-ZolderVlaams minister van Sport Ben Weyts en vzw Sportcomplex.

Vlaanderen/Heusden-Zolder hebben nu bovengenoemd consortium ‘Wielerdroom’ aangeduid om het ambitieuze project te realiseren tegen 2023. Het wordt een belangrijk trainingscentrum voor het baanwielrennen, ook G-sporters kunnen er terecht. In de velodroom kunnen internationale kampioenschappen zoals EK’s en WK’s doorgaan. Naast de overdekte wielerpiste komt er ook een middenplein met 4 sportunits, een topgymnastiekhal, een tribune met een capaciteit van 2.000 personen en een medisch centrum.

Voor het ontwerp van het Velodroom Sportcomplex in Heusden-Zolder is Architectenteam AVAPATRNERS en het Hasseltse dvb-architecten verantwoordelijk. De realisatie van het project werd uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Hout in samenwerking met Houben nv. Voor de afwerking van de sporthal werd Baens afwerkingsbedrijf ingeschakeld.

Het Heusden-Zolder Velodroom Sportcomplex is een indrukwekkende sportfaciliteit met een wielerbaan en een turnzaal. Bij de bouw van dit complex heeft Isolco BV met hun Stertekt producten gezorgd voor hoogwaardige akoestische isolatie:

"In de sporthallen zijn producten zoals Stertekt en Troldtekt zeer gewild vanwege hun uitstekende constructie mogelijkheden voor balworpzekerheid," vertelt adviseur Serge Philippe. "Voor deze specifieke wielerbaan en turnzaal was de akoestische isolatie en de Brandstabiele montage echter hetgeen waardoor men voor product Stertekt IP A2 koos".

Voor de bevestiging van Stertekt IP A2 in kleur Wit in het Velodroom Sportcomplex werden STSHM-schroeven gebruikt. Deze schroeven zijn ontworpen voor hout en metal stud montage en hebben een afmeting van 4,2 x 45 mm. Met hun kleine structuurkop waren ze perfect te integreren met de rest van de installatie.

Meer weten? Vraag het onze productspecialisten.

Over de baan vliegen? Bekijk deze video van Van Hout.

Architect: dvb-architecten en AVAPATRNERS

Tekst bron: VANHOUT NV  

Projectinformatie

Klant
Beans Afwerkingsbedrijf Kinrooi
Locatie
Heusden-Zolder, België
Vraag
Brandveilige en brandstabiele akoestische oplossing
Product
Stertekt IP A2
Vezel
Ultra-fijne
Kleur
Wit 101
Afwerking
STSHM schroeven voor hout en metal-stud

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.