Sporten in Maison Relai

Het biofilische, in lagen geschakelde, ontwerp wisselt moderne en natuurlijke vlakken af met vrolijk, kleurrijke accenten. De gevel doet denken aan een heerlijke helder witte lucht die overgaat in een woud en vervolgens door het groen en (ijzererts) grijze heuvel landschap van het dal van de Alzette. Dit natuurlijke verloop wordt benadrukt door de ronde vormen in de ruimte tussen het nieuwe Maison Relai en de bestaande sporthal. Deze voetgangerszone vormt een verbindende parkachtige omgeving met wisselend hout en steen omperkte fauna.

Het project, wiens volledige naam Service de l'Education et de l'Accueil (SEA) luidt, is gericht op het opvangen van de groeiende bevolking van Mondercange en is zodoende centraal gelegen in de scholencomplex. Met dit project beoogt de gemeente het volgende samen te brengen in één gebouw*:

  • de capaciteit van de bestaande sporthal te vergroten,
  • het activiteitenaanbod voor de ontwikkeling van psychomotoriek uitbreiden, en,
  • de functies van het educatiegebouwdeel (o.a. 14 (klas)lokalen en 2 muzieklokalen),
  • de bijbehorende administratieve ruimten, en,
  • een productiekeuken voor de andere onderwijslocaties van Mondercange.

Aangezien er zoveel facetten bij elkaar kwamen, een extern akoestische rapport, de noodzaak van een balworpzekere constructie, de bal-impact bestendige bekleding van niet alleen de plafonds maar ook de balken, is er nauw contact geweest met het ontwerpteam van dit prachtige dit project. Onze dank aan Dhr. Yannick Jung van XXA architecture voor de fijne samenwerking en zijn vertrouwen in onze duurzame oplossingen.

De toegepaste Stertekt Plus panelen zorgen voor een balworpzekere sport en spel omgeving in de nieuwe sporthal. Deze Stertekt panelen, uitgevoerd in FUTURECEM naturel-grijs, dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van het pand én helpen de CO2-voetafdruk van de bouw te verkleinen dankzij hun innovatieve binding.

Architect en bron (2) renders: XXA architecture Sàrl

*Tekst: Monnerecher BUET editie 1-2022

Projectinformatie

Klant
Bamolux
Locatie
Mondercange, Luxemburg
Vraag
Bal impact bestendige én nagalmreducerende plafond en balkbekleding
Product
Stertekt Plus (Basic) A2
Vezel
Ultra-fijne
Kleur
FUTURECEM naturel-grijs
Afwerking
STSHM schroeven voor hout en metal-stud

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.