Stedelijk zwembad Kapermolen

Vochtbestendige geluidsabsorptie voor optimaal zwemplezier

In 2016 opende het nieuwe zwembad Kapermolen in Hasselt haar deuren. De totale oppervlakte werd verdubbeld ten opzichte van voorheen, waardoor er nu plek is voor 3000 zwemmers. Het complex werd ook toegankelijker gemaakt voor personen met een beperking, onder andere door het toevoegen van mobiele liften. “We wilden vooral een zwembad dat toegankelijk is, in de ruimste zin van het woord,” zegt burgemeester Hilde Claes.

Daarnaast werd er gelet op energiebesparing, waardoor het complex een stuk duurzamer is dan het vorige. Het complex bestaat uit een klein en groot sportbad, een wildwaterbaan, een kinderbad en een golfslagbad. Bovendien kan je bij mooi weer buiten zwemmen in het olympisch buitenbad of genieten op de ligweide of in de Bermudas Beach Bar.

Om na deze verdubbeling van het zwemoppervlak het geluidsniveau niet het plezier van de zwemmers te laten overstijgen, is er gekozen om de plafonds te bekleden met deels verlaagde vochtbestendige plafondeilanden met Stertekt TD (Troldtekt) panelen in strak wit. De panelen geven een natuurlijke en lichte uitstraling aan de ruimtes.

Architect: POLO Architects

Video tour van het zwembad? Kijk hier.

Projectinformatie

Klant
Baens Afwerkingsbedrijf
Locatie
Hasselt, België
Vraag
Vochtbestendige akoestische afwerking
Bijzonderheden
Nagalm reductie door verlaagde plafondeilanden
Product
Stertekt TD (nu Troldtekt)
Vezel
Fijne vezel
Kleur
Wit 101
Afwerking
STSB schroef voor beton (voorloper van de STXB) en STSHM schroef voor hout en metal-stud

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.