Virga Jesse College

Een sporthal voor top prestaties

Het Virga-Jessecollege is zichtbaar aanwezig aan de Hasseltse binnenring. De neogotische architectuur vertaalde de drang van het katholiek onderwijs nadrukkelijk aanwezig te zijn in de stad. Vandaag is de missie anders. Een schoolgebouw hoort flexibel te zijn en moet inspelen op de steeds vernieuwende pedagogische en didactische inzichten.

Nieuwbouw van een sporthal (2.000 m²) die aansluit bij de bestaande school van het Virga Jessecollege Hasselt. Met tevens de bouw van een overdekte speelplaats, open sportdak speelplaats en fietsenberging.
De gevel bakstenen nemen het prachtig rood-bruin van de bestaande bouw over en de opzet verbindt het terrein en speelplaats met de rest van het schoolcomplex.
Voor deze iconische locatie koos sporthal architect ELD partnership ervoor aan de akoestische eisen te voldoen met een robuuste en brandveilige topper. Door gebruik te maken van balvast te monteren Stertekt MLROCK panelen hoeven de gebruikers niet schuw te zijn voor hoog vliegende ballen. Deze panelen zijn ontworpen voor brandstabiele geluidsabsorptie én robuuste duurzaamheid.

Wist u dat sporters beter presteren als ze geluidssignalen beter kunnen opvangen? Onze oren registreren sneller informatie dan ons visuele zintuig.

Neem gerust ook een kijkje op de bouw middels deze video van Scholen van Morgen.

Architect Sporthal: ELD partnership, Kern schoolgebouw: a2o architecten

Bron tekst: VAI, Scholen van Morgen

Foto’s: AG Real Estate & Maria Bax Fotografie

Projectinformatie

Klant
Strabag Genk nv – Ed. Züblin AG
Locatie
Hasselt, België
Vraag
Balworpzekere akoestiek voor verhoogde sportprestaties
Product
Stertekt MLROCK
Vezel
Fijne vezel
Kleur
Naturel-crème
Afwerking
STSB schroef voor beton (voorloper van de STXB)

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze Stertekt akoestisch paneel of Stertekt combipaneel voor uw project? Of wilt u meer weten over de juiste verwerking of montage van Stertekt houtwolcementplaten? Onze productspecialisten helpen u graag verder.